pups

PUPS

hoe werkt het?

DE PUP EN ZIJN NIEUWE THUIS

Eindelijk is het dan zover, de dag is aangebroken dat u uw pup mee naar huis kunt nemen. Dan komt er veel leven in de brouwerij. Het kost zeer veel tijd en energie om een pup op te voeden. Onderschat dat niet! Een pup moet nog alles leren en u bent degene die dat de pup mag wijsmaken.

Huis en tuin pup bestendig?

Voordat de pup naar zijn nieuwe huis gaat is het zinvol dat u controleert of uw huis en tuin puppybestendig zijn. Een Duitse Pinscher van 8 weken kan tussen of onder ieder hekje doorkruipen. Een openstaand hek is een regelrechte uitnodiging voor de pup om de grote wereld te gaan verkennen. Binnenshuis is het van belang dat elektrische bedrading en andere gevaarlijke zaken niet binnen het bereik van de pup zijn.

Let goed op!

De eerste weken heeft u de handen vol. Onderschat dat niet. U moet de pup zindelijk maken, u bent zelf bezig om zo consequent mogelijk te zijn, u gaat natuurlijk naar puppycursus, u bent druk bezig de Pinscher pup overal mee te socialiseren, u bent bezig met de gezondheid van de pup. Nee, het hebben van een puppy is geen rozengeur en maneschijn!

Blijf opletten!

Er zijn vele moeilijke momenten. Zeker als u de jonge hond al voor de honderdste keer gezegd hebt dat iets niet mag. Sommige Pinschers eten letterlijk alles van de grond zoals stenen en kauwgom. Dit kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid. Er zijn al diverse Pinschers geopereerd om stenen en andere zaken uit de darm of maag te verwijderen.

Moeilijke momenten

Een jonge pup loopt vaak slecht mee aan de lijn. Een jonge Pinscher kan prachtig mooie kuilen graven in uw mooi onderhouden tuin. Een jonge pup neemt alles in zijn bek, ook uw handen moeten het ontgelden in de eerste weken. Een jonge Pinscher heeft vaak de oren er voor de sier aan zitten. Luisteren? ho maar! Pinschers kunnen behoorlijk trekken aan de lijn en gaan graag de richting op die u niet in gedachten had. Pinschers kunnen hun kop behoorlijk dwars hebben staan, zeker in de pubertijd. Ze zullen u zeker uitproberen! Alleen goede verzorging en respect voor de Pinscher geven garantie voor wederzijds begrip. Het is daarom belangrijk om:

  • het dier en zijn karakter te respecteren

  • hem voldoende leefruimte en dagelijkse beweging te bieden

  • voldoende menselijke aanwezigheid is noodzakelijk

  • hem te laten inenten en behandelen door een dierenarts

  • hem een gezonde en evenwichtige voeding te geven

  • hem consequent, liefdevol en rechtvaardig op te voeden

Uiteindelijk

Groeit uw pup uit tot een evenwichtige en fijne hond. U zult vaak op straat, of waar dan ook, aangesproken worden. Het is immers geen hond die je vaak zult tegenkomen! Op die momenten kunt u helemaal trots zijn op uw Duitse Pinscher!

EN DAN HEB JE INEENS EEN PUP IN HUIS. EN NU?

Een pup in huis is niet zomaar iets. Op deze pagina geven we u tips waar u in de voorbereiding allemaal rekening mee kunt houden.