rasinfo

EEN DUITSE PINSCHER?

een van de fijnste rassen!

INFO OVER DE DUITSE PINSCHER

Op deze pagina vindt u alles wat u zou moeten weten over een Duitse Pinscher om tot een goede keuze over te kunnen gaan. Het is raadzaam om u van te voren grondig te laten informeren omtrent het karakter, de eigenschappen, de eisen en de opofferingen die het houden van een Duitse Pinscher met zich meebrengen. Zowel in financieel opzicht als aan inzet en vrije tijd. Naast de algemene informatie over het ras is het ook mogelijk om kennis te maken met de Duitse Pinscher door in contact te komen met eigenaren. Wij adviseren u zeker de volgende zaken alvast te doen.

  • bezoek een tentoonstelling

  • bezoek een clubactiviteit

  • bezoek fokkers

  • win zoveel mogelijk informatie in

Uiteraard kunt u ook alle vragen stellen aan de DPVN. Bent u benieuwd waar momenteel nestjes zijn? Let wel, de vraag is vaak groter dan het aanbod. U kunt contact opnemen met de fokkers die u kunnen vertellen hoe lang het  duurt om in aanmerking te komen voor een puppy.

De aanschaf van een pup is een zaak tussen de fokker en aspirant koper. De aanschaf/verkoop van een pup is voor een heel groot deel een kwestie van vertrouwen. Als de fokker twijfels heeft bij een aspirant koper mag en kan hij weigeren de pup te verkopen. Uiteraard geldt dit ook voor de aspirant koper, deze moet goed voor zichzelf bepalen of de fokker en het nest hem/haar bevalt. Vergeet niet dat u een hond aanschaft voor ongeveer 12 jaar!

ALLE INFO OVER DE DP IN EEN HANDIG BOEKJE

U kunt dit informatieboekje over de Duitse Pinscher aanvragen via secretariaat.

Het informatieboekje is in 2014 opnieuw herzien.