karakter

KARAKTER

van de Duitse Pinscher

Hoe steekt een Duitse Pinscher inelkaar?

De Duitse Pinscher is één van de oudste Duitse land rassen, waarvan de oorsprong nooit zuiver kon worden vastgesteld. De Duitse Pinscher is een energieke, temperamentvolle, opmerkzame, goedmoedige, trouwe moderne huishond.

 • een DP is temperamentvol

  Een Pinscher is een zeer zelfverzekerde temperamentvolle hond die niet bang is. Zowel los als aan de lijn lopen ze heel fier en houden hun omgeving goed in de gaten. Ze zetten graag hun zin door.

 • een DP is een toneelspeler

  Door zijn hoge intelligentie weet hij op meesterlijke en geraffineerde wijze gebruik te maken van zijn talent als toneelspeler. Niet alle Pinschers kunnen bestraffend toegesproken of genegeerd worden. Deze Pinschers belonen u op de volgende manier: Ze leggen hun oren in de nek en meten zich een trotse blik aan die zegt: “Bekijk het allemaal maar, ik doe toch wat ik wil”.

 • een DP De is een zonaanbidder

  Als er ergens in huis een straaltje zon te vinden is, willen ze daar graag in liggen. Zelfs al is er maar een klein streepje zon. Bij meerdere Pinschers in huis zult u zien dat ze in een streepje achterelkaar gaan liggen. Lekker warm!

 • een DP is waakzaam

  Ze hebben een natuurlijke aanleg tot het beschermen en verdedigen van huis en haard. Echte territoriumverdedigers. Pinschers zijn wantrouwig ten opzichte van vreemden en gaan niet direct op ieder mens af. Ze houden de hele boel strak in de gaten!

 • een DP is vrolijk en opgewekt

  Ze zijn vrolijk en opgewekt van aard. Erg levendige honden. Ze willen graag overal bij zijn en alles beleven. Kijk niet raar op dat de DP u overal volgt in huis.

 • een DP is een veelzijdige hond

  Een Duitse Pinscher is geschikt voor: behendigheid, gehoorzaamheid, flyball, clickertraining en uithoudingssporten zoals fietsen. Een Pinscher heeft afwisseling nodig, anders gaat hij zich vervelen en dan is de lol er snel af voor baas en hond.

 • een DP is een moderne huishond

  De Pinscher is een fijne huishond. Als hij ruim voldoende beweging krijgt, dan is hij binnenshuis een rustige en prettige hond. Een echt maatje.

Bent u stabiel?

Duitse Pinschers hebben regelmaat en duidelijkheid nodig. Als u niet stabiel bent, maken de Pinschers er direct gebruik van. Het contact tussen de hond en de eigenaar wordt flink verstoord als de eigenaar onstabiel is. Zijn andere dingen voor de eigenaar op dat moment belangrijker? Dan gaat de hond zijn eigen leven leiden. Pinschers hebben goede sensoren en merken direct hoe u zich voelt.

Bent u inventief?

Een Pinscher is in staat om u om de tuin te leiden. Zijn slimheid gebruikt hij om ook tegenover u toneel te spelen. Ook zijn er Pinschers die met gemak deuren en tuinhekjes kunnen openen, dus geef niet de persoon de schuld die het laatst door de deur is gegaan.

Heeft u veel geduld?

Pinschers hebben hun jachtinstinct nog niet geheel verloren. Ze rennen achter hazen en konijnen aan. Een prachtig spel vinden ze dat! Alleen, als eigenaar sta je dan wel eens helemaal buiten beeld. Het kan wel minuten en/of uren wachten worden… dan wordt uw geduld echt op de proef gesteld!

Zijn u en uw huisgenoten consequent? 

Als u dit niet bent, is het hek al van de dam. Als u eenmaal de hond op de bank toelaat, betekent dit dat hij vindt dat hij de rest van zijn leven ook op de bank mag plaatsnemen! Er zijn ook Pinschers die van alles en nog wat van de straat eten. Wees dan consequent en haal het steevast uit zijn bek. Als ze denken dat het eenmaal mag, kan het nare gevolgen hebben. U moet een Duitse Pinscher in meerdere gevallen wel 100x vertellen wat niet mag. Consequent zijn is consequent blijven. De rest van zijn leven. Een Pinscher kan enorm goed met mensen die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen!

ALLE INFO OVER DE DP IN EEN HANDIG BOEKJE

U kunt dit informatieboekje over de Duitse Pinscher aanvragen via secretariaat.

Het informatieboekje is in 2014 opnieuw herzien.

WIST U DAT DE DUITSE PINSCHER VAN ORIGINE EEN HOF- EN STALHOND IS, TER BESTRIJDING VAN RATTEN EN MUIZEN?